Beste manier om foto's & video's te maken voor mIKs-it
Beste manier om foto's & video's te maken voor mIKs-it

In de mIKs-it Kids app komen bestanden het mooiste uit als ze horizontaal aangemaakt worden.

Om het onderwerp (persoon, dier, object, actie...) van foto's en video's optimaal in beeld te brengen kan je werken met contrast en kleuren. Vergelijk maar eens een foto van je kind met lichtgekleurde en felgekleurde kledij. Ook de achtergrond bepaalt hoe het onderwerp in beeld komt. Een neutrale achtergrond brengt de focus meer naar het onderwerp van de foto. Een donkere achtergrond kan meer contrast geven. Als de achtergrond en het onderwerp dezelfde kleur aannemen smelten ze in elkaar over.

Een close-up maakt het makkelijk om het onderwerp in beeld te krijgen. Dat is aangewezen voor de jongste mIKs-it gebruikers. Een beeld met meerdere elementen maakt het moeilijker om alles in beeld te krijgen en is misschien leuk om een quizje rond te maken (zie ook verhaalideetjes). Voor het aanmaken van foto's en video's let je op een stabiele basis anders worden de beelden wazig.

Als je video's maakt let je best ook op omgevingsgeluiden, ademhaling & wind kunnen bijvoorbeeld storende geluiden creëren die andere zaken overstemmen. Bij video opnames let je best ook op het tijdig starten en stoppen van de opname.

Je controleert je bestanden best alvorens ze in te laden en te delen binnen mIKs-it. Het kan immers voorkomen dat er ongewild zaken opgenomen zijn (personen, acties of uitspraken van anderen bijvoorbeeld).

Je leert meer al doende dus we wensen jou veel experimenteerplezier!