Leuke audio ideetjes
Leuke audio ideetjes

Je kan audio geluidsbestanden inladen in mIKs-it.

Voor de allerkleinsten, die nog niet goed kunnen focussen op beelden en inhoud, is dit een dankbare categorie. Voor hen kan je mIKs-it opmaken als een 'geluidsbox', waarbij alle bestanden vergezeld zijn van audio. In deze categorie is het leuk om te werken met vertrouwde stemmen en jezelf en anderen op te nemen.

Met mIKs-it vergroot je uit wat je dagdagelijks doet en wat je kind daarin leuk vindt. Bij audio gaat het om hoe jij praat met je kind en hoe anderen dat doen wanneer je kind enthousiast reageert. Ook de eigen brabbels en vertelsels van kinderen zelf natuurlijk. Dat zijn allemaal leuke dingen om op te nemen. Let wel dat je bij de allerkleinsten niet té veel het kind zelf opneemt maar vooral de stemmen van mensen waar zij aan gehecht zijn.

Experimenteer en ontdek al doende wat jouw kind leuk vindt.

Hier geven we alvast 5 tips om op te starten.

1. Neem leuke en grappige geluiden op. Is je kind fan van de deurbel? Zijn/haar eigen lach? Een klapzoen van mama?  

2. Dierengeluiden zijn altijd tof, voeg ze toe aan foto's als begeleidend geluid of als antwoord op een vraag.

3. Vertel over je avontuur van de dag met of zonder beeld erbij, of laat je kind iets vertellen, of samen, of vraag het aan een andere bekende.

4. Neem rijmpjes en uitspraken op. Verdraai ze een beetje om er een grappig element aan toe te voegen of laat een korte pauze her en der om je kind de mogelijkheid te geven om aan te vullen.

5. 'Last but not least': muziek! Zing jullie favoriete liedjes samen of apart in mIKs-it. Vraag oma en opa om mee te zingen, nichtjes neefjes, de onthaalmoeder of juf, ... Laat verschillende bekende stemmen naar voor komen in mIKs-it!