Leuke foto ideetjes
Leuke foto ideetjes

Met mIKs-it vergroot je uit waar je kind dagdagelijks mee bezig is. Je hebt zeker al wel een idee van wat je kind leuk vindt. Dat zijn de dingen om te fotograferen. Let wel dat je bij de allerkleinsten niet té veel het kind zelf fotografeert, maar vooral de personen waar zij aan gehecht zijn. Experimenteer en ontdek al doende wat jouw kind leuk vindt.

We geven alvast 5 tips om op te starten.

1. Gekende mensen zijn de max. Heel de familie mag apart of samen met het kind op de foto en ook de juf en klasgenootjes, de logo,... Dat zijn allemaal belangrijke gezichten. Misschien de bakker ook?

2. Dieren zijn ook in de fotocategorie populair. Begin bij je huisdieren, we hebben er allemaal, een spin bijvoorbeeld 🙂. Vervolgens de dieren in je omgeving zoals de hond van de buren, de eendjes in het park, het paardje in de wei. Tenslotte ook nog de dieren in de dierentuin. Een topuitje voor kinderen.

3. Ook favoriete/eigen plekjes kunnen in beeld gebracht worden. MIJN bed, MIJN stoel, MIJN tuin, MIJN school, MIJN bushalte, ...

4. Ook eigen spulletjes. MIJN jasje, MIJN boekentasje, MIJN tutje, MIJN speeltjes, MIJN knutselwerkjes, ....

5. 'Last but not least': speciale gelegenheden zoals feesten en vakanties,  maar ook ziekenhuisbezoeken en afscheidsmomenten waar kinderen zelf bij  betrokken waren. Het helpt kinderen enorm om terug te kunnen kijken naar  spannende en verdrietige momenten die ze hebben meegemaakt en daar uitleg  rond te horen.